alebo stretnúť sa so spisovateľom z mäsa a kostí stojí za to.
V Mestskej knižnici Žilina Vás pozývame na stretnutia s autormi Vašich obľúbených kníh. Cyklus podujatí #ked_meno_z_knihy_ozije, dá príležitosť malým aj veľkým čitateľom zoznámiť sa so spisovateľmi  a dozvedieť sa viac o tom, ako, kedy, kde, prečo a o čom píšu, či čo ukrývajú #medzi_riadkami svojich kníh. Už teraz sa tešíme na zaujímavé zvedavé otázky od čitateľov.
Na aktuálne etické dilemy sme sa so študentmi stredných škôl pozreli spolu s literátom Danielom Pastirčákom 23. septembra 2022.
"2022-09-22_Ked_meno_z_knihy_ozije_Pastircak"
Reflexia mladých na aktuálne spoločenské dianie podnietila naozaj zaujímavú diskusiu, ktorá dokazuje, že mladí ľudia nestoja len tak mimo.
Čo je etické a čo nie – ako funguje etika počas neetického stavu – napríklad vo vojne, aj takéto závažné otázky trápia mládež.
Daniel Pastirčák predstavil aj svoju najnovšiu knihu Dievčatko z hmly, ktorá má aj biografické prvky.

22. apríla 2022 sme sa spolu so žiakmi základných škôl všeličo opýtali pána spisovateľa Igora Válka – jeho 📚 povestí sú známe malým aj veľkým, ale píše aj básne a iné žánre. Mnohé jeho knihy nájdu naši čitatelia v online katalógu. Z tých najnovších, v ktorých nás autor pozýva na výlet za slovenskými spisovateľmi a ich knižkami a prezradí aj to, aké tajomné bytosti hľadia na nás zo slovenských povestí, nám sám prečítal 1. apríla počas Noci s Andersenom na pobočke Hájik. porozprávali sme sa aj o tom #co_citat a že #citanie_je_HRAcka či #citanie_je_IN aj keď čítame staršiu rozprávkovú alebo inú knižku.   "2022-03-22_ked_meno_z_knihy_ozije_Valek"

Beseda autorov knihy (Ne)obyčajný influencer Jána Máhrika, Josého Calvu so študentmi Športového gymnázia 7. apríla 2022 nás uviedla do obrazu, že nik nie je natoľko obyčajný, aby na jeho vplyve nezáležalo. Každý z nás má potenciál zmeniť to, akým spôsobom prežiješ svoj život. A nielen to. Máš potenciál ovplyvniť kvalitu a smerovanie životov ľudí v tvojom okolí.

"Neobycajny_influencer"

Tešíme sa aj na ďalšie podujatia z cyklu #ked_meno_z_knihy_ozije, dajte nám vedieť, ktorého zo spisovateľov či spisovateliek by ste chceli stretnúť naživo a prečo.