Všetkých milovníkov krásnej literatúry pozývame na stretnutie s dobrými knihami, odporúčať #co_citat z jednotlivých žánrov budeme my i Vy.

Stretávať sa budeme každý mesiac a s dobrou knihou Vás pozveme aj na šálku chutného čaju, veď dobré mravy šíriť sa majú. Už z názvu #Kniha_o_piatej ste určite vylúštili, o koľkej sa vyberieme na ďalšiu túru po literatúre, ale kedy presne? V utorok 10. mája 2022 o 17. hodine otvoríme Moje ♥-vky.

Prvé stretnutie nášho čitateľského klubu bolo venované modrej značke, teda sme sa spolu vydali na pátranie po stopách dobrých detektívok či detektívov. A štýlovo, aby na nás Mdme Christie mohla byť hrdá. So šálkou pravého anglického čaju. Dozvedeli sme sa, že pitie čaju je rituál, na ktorý treba čas, tak ako na čítanie dobrých kníh."2022-04-13_Kniha_o_5_Detektivky"

"2022-04-13_Kniha_o_5_Detektivky_"

Ak aj detektívne príbehy (prehľad detektívneho žánru v našom fonde nájdete aj v online katalógu) nie sú práve Vašou „cup of tea“ (anglický idiom, v slovenskom preklade známejší ako „tá pravá šálka kávy“), iba prezradíme, že rozprávanie o  tých najlepších detektívkach z dôb minulých i zo súčasnosti a o ich autoroch, motivovalo aj ne-fajnšmekrov k výpožičke detektívneho titulu. Neobišli sme známe mená A. Christie, A. C. Doyle, ale priestor dostali aj novinky z pera Roberta Bryndzu, Juraja Červenáka, Chrisa Cartera, Jo Nesba, R. Galbraitha (J. K. Rowling),  a ďalších.

"2022-04-13_Kniha_o_5_Detektivky"

Poďte aj Vy v čitateľskom klube u eMKy #Kniha_o_piatej pozrieť trochu inak na to, čo je Váš čitateľský štýl alebo obľúbený žáner a možno aj objaviť iné zaujímavé a pre Vás doteraz neprebádané oblasti literatúry. Možno Vás oslovia, tak ako našich čitateľov pravý anglický čaj.

"Kniha_o_piatej_1_plagat"