Spomeňme si na čas, keď platilo #ucim_sa_citat a hoci teraz už veľa detí aj v predškolskom veku smelo zamieri k regálu #citam_si_sam, začiatky čítania nahlas v škole mnohokrát pre ne nie sú ľahké. Popletené písmenká vyvolávajú úsmev na tvári spolužiakov, ale často aj smútok u malých čitateľov. Nemusí to tak byť. Ako povzbudiť do čítania, aby sa človiečik skamarátil s písmenkami, tak, aby sa rád a bez problémov vydal na výlet do krásnych príbehov o 🐕🐈🐒🦕🦖🏰🃏👑? Pomôže naša eMKa, ktorá vyrozpráva príbeh svojej kamarátky Magdalény.

Na podujatí venovanom žiakom 1. a 2. ročníka ZŠ spolu otvoríme knihu Lisy Papp

Magdaléna a psík z knižnice

Bude to zážitok a naozaj spolu prečítame celú knihu!

Prezradíme si tiež, že #medzi_riadkami toho býva napísaného ešte omnoho viac ako v riadkoch, ktoré čítame v eMKe nahlas a radi.

#citanie_je_HRAcka a treba ho trénovať, najlepšie s niekým, koho máte radi, pretože čítaním môžete potešiť seba aj iných. A v eMKe si čitatelia za každú niekomu inému prečítanú knihu budú môcť pridať na stromček ozdobu. Stihneme stromček spolu „začítať “ do Vianoc? Príďte nám pomôcť so svojou triedou a objavíte celú horu kníh, na  ktorú by Vás mohlo baviť spoločne liezť.

Kto s nami čítal a s kým si čítame? Aj o tom sa porozprávame.
"2022-11-15_Magdalena_a_psik_z_kniznice_2"
Vyskúšame si prácu v tíme. Vieme sa dohodnúť?
"2022-11-15_Magdalena_a_psik_z_kniznice_1"
Vyberieme aj to, komu knižku prečítame.

"2022-11-15_Magdalena_a_psik_z_kniznice_5"

"2022-11-23_Magdalena_a_psik_z_kniznice_1"
Príď nám pomôcť ozdobiť stromček – za každú knihu, ktorú prečítaš niekomu inému pribudne na stromček 1 ozdoba.