Každý rodič chce mať šťastné a úspešné deti. Veľkou prekážkou v tomto úsilí je fakt, že súčasná doba je presýtená množstvom informácii, ktoré nedokážeme náležite spracovať. Zápasia s tým deti i rodičia. Ako uplatniť rodičovský mandát a zodpovednosť v meniacej sa kultúre svojich detí? Aké sú najväčšie riziká a ako sa im vyhnúť?

Ako sa neutopiť v mori informácií a zároveň naučiť deti bezpečne plávať v tomto mori nám poradili 23. 6. 2022 na pobočke Vlčince skúsení lektori KVAE FF Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre:

PhDr. Ing. Tibor Máhrik, PhD. DipTh.

PhDr. Andrea Lesková, PhD. 

"Rodicovstvo_v_medialnom_svete"
Diskusia s odborníkom bola podnetná a rodičom zodpovedala veľa otázok ohľadom prístupu k výchove detí vo svete plnom informácií. Niektoré veľmi zaujímavé otázky z praktického života tiež nastolila.
"Rodicovstvo_v_medialnom_svete"
Na chvíľu sme s odborníkom nahliadli aj „do hláv“ detí a dospelých a pozreli sme sa to, ako vlastne vnímame a spracovávame informácie.

Ako sa majú rodičia orientovať v širokom mori výchovných metód a informácii o výchove vôbec a ako si vyberať tú správnu metódu pre seba a svoje dieťa?

Ako a prečo je potrebné nastaviť hranice vo výchove, ako uplatniť rodičovskú autoritu, aby sme boli šťastní rodičia šťastných detí?

Aj s týmito dôležitými otázkami nám poradili odborníci. Tešíme sa Vás nabudúce.

"2022-06-23_Rodicovstvo_v_medialnom_svete"

Podujatie sa uskutočňuje v spolupráci s KVAE FF UKF v Nitre v rámci projektu KEGA 032 UKF-4/2021 Mládež v mediálne saturovanej spoločnosti. Ak máte záujem zúčastniť sa na podujatí, prosíme Vás o registráciu na t. č. 041 /381 60 60 alebo prostredníctvom emajlu vlcince@mkzilina.sk.