Čas radosti, veselosti je tu, príďte do eMKY a zažite pravé #Vianoce_v_kniznici.

Malých aj veľkých privítame na krásnych podujatiach:

  • Malkáči doma aj v škôlkach už vedia, že v #Klub_u_Emky na Vlčincoch aj na ďalších pobočkách #citanie_je_HRAcka. Tento mesiac sa spolu s eMKou prejdeme do zasneženého lesa, kde sa stratila malá rukavička. Ľudová rozprávka nám prezradí, že veru dlho sama v snehu neležala, ale stala sa domovom pre lesné zvieratká. Poďte s nami zistiť, ktorí obyvatelia lesa sa pomestili do deduškovej rukavice a ako to s nimi dopadlo.
  • Školákom pripomenieme staršie alebo aj predstavíme nové knižky o Vianociach, pretože k nám zavíta Vianočné 🐷. Príďte sa k nám do eMKy zabaviť aj s Vašou triedou. A máme pre Vás špeciálnu čitateľskú výzvu: každý, kto pri vrátení kníh povie, komu z nich prečítal, môže pridať na knižničný stromček jednu ozdobu! Stihneme 🎄 „začítať“ do Vianoc?
  • Pre tých, ktorí čítajú vždy a všade, máme kopec príbehov v Young Adult kniho-záhrade, kde začítať sa do rôznych žánrov nezostane iba pri nápade.
  • #Vianoce_v_kniznici musia znieť. Príďte na koncert Dariny Malej #medzi_regalmi v eMKe 12. decembra 2022 o 17.00 hodine si v pohodovej atmosfére s priateľmi vypočujete vianočné piesne s nádychom jazzu. Koncert bude spojený s vianočným kvízom a posedením pri rozhovoroch a spoločenských hrách.
  • Pre návštevníkov nad 60 rokov sme spolu s odborníkom pripravili diskusiu na tému „Ach, tie deti!“ Príďte na slovíčko 13. decembra 2022 a pri dobrom punči sa porozprávame o rolách starých rodičov v dnešnej rodine. Ako sa zmenili a čo si navzájom môžeme ponúknuť, aby boli spokojné všetky generácie v rodine.
  • Kreatívni umelci vyčarujú Vianoce v Tvorivej eMKe a jej dielni už 14. decembra 2022. Pod povedením skúsenej dizajnérky si vytvoríme krásnu vianočnú dekoráciu, ktorá poteší a rozžiari oči všetkých, ktorí stretnú sa okolo vianočného stola a stromčeka. Neváhajte prísť.
  • Veľkí fanúšikovia literatúry rôzneho veku sa už tešia na 21. december 2022, keď v obvyklom čase otvoríme náš čitateľský klub #Kniha_o_piatej. Ak ale poznáte „knihomoľa“, ktorý o ňom ešte nepočul, prosíme, dajte mu o ňom vedieť, pretože na poslednom stretnutí v tomto roku bude aj vianočné prekvapenie. Príďte sa s nami pri dobrom čaji podeliť o názor #co_citat.

Tešíme sa na vás v eMKe, v knižnici, kde #knizky_lubime, a to až tak, že do tých od nás požičaných, Vám pribalíme aj malé prekvapenie – záložky priamo od knihovníkov. Príďte si po tú svoju v decembri do eMKy. 

"2022-12-06-zalozky_eMKa"

Kedy a kde uvidíme?

"2012-12-01_podujatia_December_v_eMKe_promo"