Vezmite Vašich malkáčov do Klubu u eMKy v Mestskej knižnici Žilina, kde #citame_si_spolu eMKou každý mesiac inú knižku, starú či novú, ale vždy takú, ktorú oplatí sa čítať znovu a znovu.

U nás je #citanie_je_HRAcka a zážitok, preto hravo začneme nový rok. Tak ako sa kedysi hrali naši starkí, aj my si zahráme ľudové hry a riekanky, ktoré pani Mária Ďuríčková zapísala do knižky

Zlatá brána (nájdi knižku v online katalógu).

Otvoríme ju zlatým kľúčom, čo v hrdielkach máme schovaný a trénujeme ho už od kolísky spolu s mamami.

Bude to zábava, pretože:

  • čakajú nás krásne hádanky, pesničky, riekanky, veršovanky, čo hrubej knihe naplnili stránky.
  • niektoré ako skutočné jazykolamy potrápia naše jazýčky či jazyky, ale možno si ich potom zapamätáme už „navždy“ a pomôžu nám odstrániť naše hovorové zlozvyky.
  • niektoré si aj zahráme a ako to bolo kedysi „hrať sa“ spoznáme. Ej veru, že to išlo aj bez tabletu a bez plyšových zvieratiek, to dozvieme sa už z prvých viet.
  • zoberte k nám teda aj staré mamy a starých tatov, zamestnáme aj ich hlasy a šikovné ruky – veď z eMKy vždy odnesiete si domov aj krásny výrobok dáky. A inak tomu nebude ani teraz.

Uvidíme sa v Klube u eMKy:

  • 11. 1. 2023 09:30 – MK Žilina – pobočka Vlčince (Sv. Cyrila a Metoda 1, 010 08 Žilina) – prihlasovanie: vlcince@mkzilina.sk
2023-01-11_Klub_u_Emky_ludove_riekanky_plagat"
Tešíme sa na Vás, ale prosíme, ak sa chcete zúčastniť na zážitkovom čítaní, dajte nám o tom vedieť.
"2023-01-10_Klub_u_eMKy_Ludove_riekanky_1"
Húsky, húsky, poďte domov…
"2023-01-10_Klub_u_eMKy_Ludove_riekanky_2"
Riekanky, rapotanky a rečňovanky trénujú naše jazyky, maľovanky zasa precvičia ruky.
2023-01-23_Klub_u_eMKy_Zlata_brana_ludove_riekanky_a_hry_Hajik"
Dnes sme v #Klub_u_eMKy rapotali a riekankovali s deťmi z MŠ Hájik. A že nám to išlo, jazyky sme si nepolámali ani na tých 🐦🐦 z toho tŕnia a šikovní malí gazdovia a gazdiné aj 🐎 podkuli a voňavý chlieb napiekli. Tešíme sa aj na Vašu triedu.
"2023-01-16_Zlata_brana_ludove_riekanky_Solinky"
Rapotali a koňa kuli sme aj so žiakmi MŠ Gaštanová na Solinkách a ten chlieb, čo sme ako správne gazdiné a gazdovia napiekli, voňal doďaleka …

Vezmite k nám do Klubu u eMKy aj Vašu škôlku a spolu zistíme, že #citanieje_HRAcka.