Pozorný čitateľ razom zistí, kto je novým susedom Agathy Christie.
Abeceda tentoraz nezjedla deda ale pochutnala si na fonde beletrie pre dospelých. 
"MKZilina_Vlcince_beletria_dospeli_CH"
Diela kráľovnej detektívok a ďalšie detektívne príbehy nájdete označené modrou farbou
Kto sa „presťahoval“ na policu ku kráľovnej detektívok? Kto je susedom nášho najväčšieho básnika alebo koho diela nájdete pri klasikoch ako Homér, Puškin, Shakespeare či Coelho? Odpovede na tieto otázky nájdete jednoducho s pomocou abecedy. Ak si pripomenieme, že za každou knihou je človek, ktorého je dielom, sám autor Vás k nej opäť privedie. Aspoň spolu zistíme, že ani spisovateľov s menom začínajúcim sa na A nie je práve málo. Koľko knižiek Vášho obľúbeného autora máme vo fonde si overíte priamo z domu cez náš online katalóg.
"MKZilina_Vlcince_beletria_dospeli_CH"
Radenie titulov podľa autora s farebným označením žánru na knihe Vás prevedie celou krásnou literatúrou pre dospelých

Že sa teraz v knižnici stratíte?

Nie, v žiadnom prípade sa u nás #medzi_regalmi nestratíte, pretože vás bude viesť abeceda a ukazovateľmi správneho smeru budú aj farebné značky pre jednotlivé žánre na samotných knihách. Riešitelia detektívnych príbehov sa páchateľa vydajú hľadať po modrej stope. Fanúšikovia sci-fi a fantasy žánru budú nasledovať oranžovú. Pre milovníkov romantických príbehov sme vyhradili červenú. Ak u Vás #rym_hra_prim a viete, čo svojou poéziou chcel básnik povedať, žltá je Vaša farba. Prijmite naše pozvanie na prechádzku po knižnici, ktorá Vás prevedie krásnou literatúrou.

Prečo sme sa rozhodli pre zmenu systému radenia kníh v knižnici?

Sme nová knižnica a možno aj preto nastal čas na zmenu. Čitateľ zabehnutý vo svojich koľajach akoby nevnímal ďalší svet mimo jeho obľúbeného žánru alebo spisovateľa. A prichádza oveľa. Knižnica nie je iba jeden regál. Hovoríte si, že ste už aj tak všetko prečítali a chcete si domov odniesť iba „novinky“? Novinkou môže byť aj viackrát prečítaná kniha, na ktorú náhodou narazíte v inej polici, pretože pri opätovnom čítaní v nej objavíte niečo nové. Čo takto znovu chytiť do rúk Haškovho Švejka alebo Janovicove epigramy. Možno Vás osloví cestopis z ďalekej Číny alebo príbeh súčasnej slobodnej matky, ktorá každý deň rieši problém iný.
Výber je na Vás, naše odporúčania #co_citat nájdete v horných policiach po celej knižnici. V novembri Vás opäť radi privítame. Tešíme sa na Vás.