Aj Vy sa doma stretávate s názorom, že literatúra je nuda? Veď načo vôbec otvoriť knihu, ktorú „poznáme“ z čítanky? Na to, aby sme zistili, že jedna ukážka knihu nerobí, a má iba ponúknuť ochutnávku na „zhltnutie“ celého diela pretože na ďalších stranách sa často ukrývajú ešte zaujímavejšie príbehy. Počas roka 2022 si spolu pripomenieme staré známe mená spisovateľov a ich knižiek, aby ste tieto #hviezdy_literatury „spoznali“ na našej stránke na knihe tvárí, kde každý mesiac iné meno zažiari – niekedy v hádanke inokedy zas v inotaji. Možno Vás takáto hra s literatúrou povzbudí, aby ste opäť otvorili knihy, čo ste čítali, alebo čítať mali. Skúste sa zahrať s nami a zapojte aj vo svojom okolí ľudí (spolužiakov, kamarátov, kolegov alebo starých rodičov či vnučky a vnukov), možno ich s nami presvedčíte, že #literatura_nenudi.

Ako prvá v hádanke predstaví sa dáma, ktorá by oslávila 100 rokov a ktorej meno nebude pre Vás veľká neznáma. Písala veršované rozprávky o hrdinoch maličkých pre detičky, ktorým čítajú ešte mamičky i dielka väčšie pre väčších čitateľov, ktorí už do čítania púšťajú sa smelo. Ale, že jej meno aj samo krásne znie, možno Vám naša hádanka pripomenie. Tak ako pani spisovateľka, aj my sme:

  • pre malých malô dielko ukryli do nápovede: 

"2022-01-26_Elena"

  • a pre veľkých zas odborne sme popísali odkaz na tradíciu, ktorá po sobáši nasleduje v rýchlom slede:

"2022-01-26_Elena_2"

Dajte nám vedieť, či správne vylúštili ste meno dámy, ktorá rozhodne patrí medzi naše #hviezdy_literatury a nech sa páči, príďte si po jej knižky k nám do knižnice a začítajte sa sami.